Szigetelt kéményrendszerek

A kémény lényege, hogy az égéstermék hőszigeteléssel és mechanikai védelemmel ellátotott, szerelt jellegű rendszerben távozik a szabadba. Három különböző rétegből áll. A belső cső maga az égéstermék-elvezető, körülötte a hőszgetelő réteg, majd a külső héj. Elsősorban ott alkalmazzuk, ahol nincs, vagy nem használható megfelelően a meglévő kémény.

A kémény anyagát tekintve rozsdamentes/rozsdamentes acél kivitelűek. Az átmérők igen tág határok között mozognak, a legkisebb méret a 80/140 mm, de az ipari felhasználók akár az 500/600 mm méretben is rendelhetik. Többféle rozsdamentes/rozsdamentes rendszert tudunk adni, a kívánt célnak megfelelő anyagminőséggel és anyagvastagsággal.

A falhoz rögzítést /max. 3 m.-ként/ a kémény rendszerhez való  bilincsekkel kell megoldani.

A szigetelt rendszer összekapcsolható az egyfalú rendszerrel.

Ha egyfalú rendszerhez csatlakoztatjuk a szigetelt kémény rendszert, akkor a szokásos módon alakítsuk ki a belső térben a kéményt, megfelelő ellenőrző idomokkal, rögzítéssel, majd a szabadba érve váltsunk át szigetelt rendszerre.

Ne feledezzünk el a légbevezetésről!

A szigetelt kémény rendszer csövei nem vághatóak, válasszunk megfelelő méretű csöveket /0.25m, 0.5m, 1.0m/ ! A kémény lezárásához használjunk torkolati kúpot, mely a legkisebb ellenállással tudja az égésterméket a szabadba juttatni!

Az idomok nagyon pontosak, semmilyen nagyobb erőfeszítésbe nem kerül az összeillesztésük. A belső cső a folyásiránynak megfelelően építendő, a tok van felül, abba illesztem a következő elemet. A szigetelt köpeny pontosan megvezeti az összillesztendő csöveket.

A kémény kialakításához az MSZ 845-2012 szabvány tartalmazza az előírásokat. Az elkészült kémény átadásáról gondoskodni kell. A kémény szakvéleményt a területileg illetékes kéményseprő közszolgáltató, vagy a katasztrófa védelem adja ki.

magyar zászló angol zászló
Az oldal sütiket használ. További információ